WC-ul este infundat si apa nu se mai duce? Ai incercat remedierea situatiei cu ajutorul substantelor chimice  din comert insa problema persista? Atunci nu mai ezita si cheama un instalator specializat in desfundare WC.

Acesta poate interveni atat pentru desfundarea WC-urilor / toaletelor, dar si pentru remedierea diferitelor probleme tehnico-sanitare, inclusiv reparatii si servicii de inlocuire.

Utilizarea frecventa a solutiilor chimice puternice sau a celor improvizate pot conduce la deteriorarea scurgerilor.

Un instalator cu experienta in desfundare WC / desfundare toaleta va analiza problema, va identifica locul blocajului si va actiona cu dispozitive speciale, rapid si eficient.

Cum actioneaza un instalator specializat in desfundare WC?

 • cu o pompa speciala ce asigura un debit de apa puternic – aceasta metoda curata depunerile aparute, nu rezolva insa si situatia corpurilor blocate;
 • cu un dispozitiv numit “sarpe” ce patrunde atat in vasul de toaleta cat si in coloana principala de scurgere – acesta metoda detecteaza si indeparteaza corpurile ce blocheaza scurgerea;
 • cu ajutorul unei camere video speciale ce analizeaza canalul de scurgere, detectand problemele ce obtureaza functionarea acestuia;
 • ultima metoda la care se recurge consta in demontarea vasului de toaleta si curatarea acestuia integrala – caz in care se intervine atat in scurgerea principala cat si in coloana de evacuare a blocului.

Unde poate fi localizat blocajul si cum putem identifica:

 • daca celelalte instalatii sanitare din baie, respectiv chiuveta sau scurgerea de la cada, functioneaza corect, atunci blocajul este localizat la nivelul vasului de toaleta sau a cotului de racordare a evacuarii acestuia – caz in care se inlocuieste racordul de evacuare cu unul nou, cu sau fara demontarea scaunului, in functie de situatie.
 • daca apar probleme de scurgere si la celelalte instalatii sanitare din baie, atunci problema este localizata la nivelul coloanei – caz in care, pentru a se putea interveni, trebuie asigurat accesul la etajele inferioare, sau la subsolul blocului.
 • in cazul in care locuiti la casa, problema poate fi la nivelul canalizarii sau la nivelul fosei.

De ce se infunda WC-ul?

Vasul de toaleta se poate infunda datorita depunerilor survenite in timp cat si datorita obturarii furtunului de evacuare cu diferite obiecte sau corpuri. Iata care sunt cele mai des intalnite situatii care duc la blocajul scurgerii:

 • aruncarea in vasul de toaleta a resturilor alimentare sau a deseurilor solide de orice fel;
 • aruncarea carpelor, produselor de igiena intima, servetelelor umede sau a vatei medicinale, etc.;
 • scaparea accidentala a odorizantelor sau a jucăriilor de copii;
 • aruncarea in el a mortarului de ipsos sau de ciment rămas în cursul lucrărilor de construcţii sau a renovării locuinţei;
CONTACT