Te confrunti cu o situatie neprevazuta si vrei sa montezi singur sifonul de la chiuveta? Daca ai idee ce presupune aceasta lucrare, poti demara singur aceasta operatiune, altfel, pentru binele tau, cere ajutorul unui specialist. Cand vine vorba de chiuveta, lavoar sau cada, utilitatea scurgerii este o prioritate.

Sifoanele de la chiuveta, lavoar sau cada servesc ca bariere de miros, deoarece apa ramane in ele, iar mirosurile deranjante pot ajunge in baie prin scurgere. In plus, prezinta si o utilitate practica suplimentara: bijuteriile si alte maruntisuri scapate din greseala, se aduna in sifoane si exista sanse mari sa fie gasite.

Sifoanele de chiuveta sunt de diferite forme si tipuri, ce se pot adapta la obiectele sanitare si racordurile lor. Iata cateva dintre modele:

– Sifon tubular pentru chiuveta

– Sifon mic pentru lavoar

– Sifon scurgere chiuveta cu doua racorduri suplimentare

– Scurgere preaplin chiuveta si ventil scurgere

– Sifon cu evacuare

– Sifon chiuveta dublu

– Sifon chiuveta cu racord pentru masina de spalat

– Sifon design

Datorita aspectului lor deosebit, sifoanele design atrag toate privirile. Disponibile in mai multe modele, acestea imbina aspectul modern si elegant cu functionalitatea si transforma un obiect sanitar intr-o adevarata atractie.

Etape ale montajului sifoanelor de chiuveta sau lavoar

Iata cei mai simpli pasi in montajul sifonului chiuvetei de baie:

-Demonteaza sifonul vechi desfacand surubul de sus cu care este prinsa sita. In cazul in care chiuveta nu este prevazuta cu sita si surub, demonteaza dopul cu mana.

-Se curata bine chiuveta pe locul unde se aseaza si monteaza noile garnituri ale sifonului chiuvetei.

– Se monteaza garniturile sifonului in partea de sus a sifonului si sub chiuveta la racord. Verifica apoi ca acestea sa fie bine pozitionate.

– Se monteaza bateria si instalatia de scurgere. Pentru a preveni scurgerea apei intre blat si chiuveta, trasati o linie de silicon pe conturul de dedesubtul buzei chiuvetei.

– Prindeti racordurile flexibile ale robinetului pentru apa calda si rece si montati strecuratoarea pe teava de scurgere.

– Se fixeaza si strange sifonul, apoi se verifica garniturile daca sunt bine pozitionate.

– Cu sifonul centrat pe gaura de la chiuveta se strange perfect surubul, insa nu foarte tare pentru ca se poate sparge piulita si implict sifonul.

– Se verifica daca sifonul chiuvetei a fost perfect montat, sa nu existe scurgeri pe la garniturile racordului.

– Dati drumul la apa si verificati daca totul este in regula.

Chiar daca ti se pare simplu, chiar si operatiunea de inlocuire a sifonului de chiuveta iti poate pune anumite probleme atunci cand se fixeaza garniturile in piulita de prindere sau in cazul celor legate de calitatea materialelor folosite. De aici pot sa apara fel de fel de complicatii, ajungandu-se pana la inundarea locuintei. Inundatiile apar de obicei ca urmare a montarii defectuoase sau defectiunilor ce pot aparea la tevile de scurgere, la sifonul chiuvetei sau la cel montat in pardoseala.

De exemplu, in situatia in care ti-ai achizitionat o chiuveta cu doua sau mai multe cuve, cu picurator sau cu un sistem de fixare mai complex, cu atat mai mult este indicat sa nu te bagi la montajul sifoanelor. Un instalator sanitar, nu doar ca te va ajuta sa montezi o chiuveta sau sa instalezi un vas de toaleta intr-un timp cat mai scurt, ca la carte, dar te va scapa si de neplaceri ulterioare.

Pe langa inlocuire si montaj sifoane de cada, lavoar sau chiuveta, un instalator autorizat iti pune la dispozitie o gama intreaga de servicii de instalatii sanitare. Fie ca este vorba de montaje programate sau instalare chiuvete, rezervoare WC, cazi de baie, cabine de dus sau orice alt tip de interventie la instalatia sanitara in regim de urgenta.

Apeland la specialisti, chiar si pentru reparatii uzuale la instalatia sanitara, acestia sunt in masura sa rezolve toate problemele de natura sanitara de la tine din locuinta sau de la birou. Un instalator autorizat iti pot oferi garantia lucrarii si nu amana situatiile urgente. Reparatiile complexe la instalatia sanitara  pot fi rezolvate doar de specialisti cu experienta in domeniu. Apeland la persoane necalificate iti poti pune bunurile si casa in pericol. Incearca sa nu analizezi o situatie doar prin prisma pretului.

Cauta un instalator cu experienta care iti pune la dispozitie solutii adecvate necesitatilor tale sau ale firmei, in ceea ce priveste reparatiile si lucrarile ce trebuie facute la instalatia sanitara.

Promptitudinea, profesionalismul si eficienta ar trebuie sa fie principalele caracteristici ale unui profesionist. Ghideaza-te in functie de acestea.

 

 

CONTACT